Wednesday, March 2, 2011

Jalan-jalan ke Hatyai Thailand


 Sawadikap!!
Jumaat lepas aku pergi jejalan ke Hatyai Thai! apa yang menariknya Hatyai?? harga barang terutamanya makanan memang gila mahal, barang2 lak kene pandai tawar laa baru dapat murah. Tapi yang paling besh dapat naik tut tut.. (aku bukan mencarut ek).. TUT TUT tu sejenis kenderaan... ala cam teksi.. satu kepala 40bath.(RM4). Waktu malam plak kiteorg pergi Pasar malam terapung. Ok gak la tempat tu banyak org jual makanan (ateeeeeeeeenyeee da jadi medan mentekedarah)!!.. 




Pink lady hotel (tau2 ja aku pink hater dan2 tu juga diorg g book hotel ni) ni la tempat aku tido selama 2 malam. Apa yang besh pasal hotel ni?? setiap malam ada show mcm tiger show eh bukan macam agi daa mmg tiger show pun!!! ( SUMPAH AKU TAK TGK ).....  lalalala....

Macdonald's siam!... hahaha..





 Ni la TUT TUT tu... macho an! hoho

Merempit wooooo!!.. deme ni xsabo2 nak cari pelanggan udah mcm bapak ayam pun ada... hakhakhak!! tu yg laju ja pecut... tp besh woo nek tut tut ni.. rasa nak beli sebijik bwk balik sini ja... (masa ni aku otw nak p pasar cari ikan).


Feeling....

 ni plak kat Pasar yg aku maksud kan td tu.. ni luar dia ja.....


yg ini pun... (perghh mood malas nak tulis da mai da)


ni plak bahagian dalam pasar tu... barang usah ckp laa byk gila...

pas shoping kat pasar.. aku lepak tepi laut plak. ni aku rasa kat Songkhla. ada duyung beb!(patung duyung) aku xsnap pun sbb malas nak jalan ke sana dah la panas terik. uh!.. (gua mmg malas tahap gaban da time nih)



Pasar malam terapung... bkn orang mancing ikan k. kat sini diorg meniaga, masak, bancuh air apa semua atas sampan.... perghh yg jual air tu besh.. air habis ceduk air sungai.. mmg terbaik wooo!!!..





Apa-apa pun aku da selamat balik ke Malaysia mmg bersyukur sgt2 jd org malaysia nih.... hahaha sebab apa tau...  negara kita ni mmg da terbaik!.. (ada kurang skit2 tu no hal la) klu nak dibandingkan dgn negara jiran. Tapi klu duk Thailand lama boleh jd gemuk aku!! makan je keje nye.... sini makanan xde masalah tp harga dia mahal gila!!.. bila aku ckp mahal tu.. mmg mahal weyy!!..  mmg tak lengkap klu xde view waktu malam.. tp sedey wey aku snap pakai camera hp jaa... malam2 nak nampok apo??? bulu hidung pun x kelih (nmpk) aih... oh ya lupa lak.. Isnin aku da balik sini... 3 hari 2 mlm jaa... klu ada sapa2 nak sponsor leh la aku bermlm kat Hatyai lama skit.. tp nak g Bangkok la plak... havok! ramai awek cun2... hahahhaha


Sebagai penutup aku upload pic aku yg xseberapa nih... hakhak!!! peace!!! 

2 comments:

  1. ole-ole utk saye ado..??
    hahaha

    nice pic cik nicexxxx

    ReplyDelete
  2. hahahha ole-ole tuk fartini xder!.. miahhaha
    da jln2 ni lupa diri no....

    ReplyDelete